Ιστορίες της Koula Shaker

29. Τι – άλλο – να κάνεις όσο προσπαθείς να κάνεις παιδιά

Προσπαθείτε να τεκνοποιήσετε και έχετε μπαϊλντίσει να περιμένετε να προχωρήσουν οι διαδικασίες, σε όποιο στάδιο κι αν βρίσκονται; Θαυμάσια! Δηλαδή όχι θαυμάσια, αλλά καταλαβαίνετε τι εννοώ. Επειδή λοιπόν ανήκει πολύς κόσμος σε αυτή την κατηγορία, έχω να σας προτείνω από πρώτο χέρι μερικά πράγματα με τα οποία μπορείτε να ασχοληθείτε αυτό το χρονικό διάστημα, ώστε να μην παίξουν τα νεύρα σας και παράλληλα να κάνετε κάτι ευχάριστο – και όχι απαραίτητα δημιουργικό, δεν είμαστε δα και στην πρώτη καραντίνα να πρέπει σώνει και καλά να πάρουμε διδακτορικό σε αντικείμενο της επιλογής μας. Ακολουθεί η λίστα μου με ό,τι κάνω όσο περιμένω τις όποιες εξελίξεις από το μέτωπο, αν και εφόσον υπάρξουν κάποτε.

 

 

 

 

Περάστε χρόνο με παιδιά άλλων:

Εδώ συνήθως προκύπτει το αστείο “έλα να περάσεις ένα απόγευμα με τον Γιωργάκη και θα δεις ότι θα ξανασκεφτείς το θέμα της τεκνοποίησης”. Αφού ξελιγωθήκαμε με το αστείο – το ξέρουμε ότι ο Γιωργάκης μπορεί να είναι απάλευτος ώρες ώρες, ενίοτε και όλες τις ώρες – ας πάμε στο προκείμενο που είναι αυτό που λέει η φίλη μου η Νίκη: πέραν όλων των άλλων, τα παιδιά είναι αστεία. Κάνουν ένα σωρό “βλακείες”, με τις οποίες γελάς, χάρη στον αυθορμητισμό τους και τις κουλές συνδέσεις που πραγματοποιούν ανάμεσα σε διάφορες καταστάσεις και γενικώς περνάς όμορφα μαζί τους. Ναι, μπορεί καμιά φορά να είναι πολύ κουραστικά και να οδηγούν τους γονείς τους στην τρέλα, αλλά η ενασχόληση μαζί τους σε ερασιτεχνικό επίπεδο είναι πολύ ενθαρρυντική για να αντέξεις τη διαδικασία της εξωσωματικής γονιμοποίησης και την ψυχολογική στρέσα που έρχεται δώρο μαζί της.

 

 

 

Περιποιηθείτε το πρόσωπό σας:

Ανεξαρτήτως φύλου – διότι η υγεία του δέρματος είναι για όλους – αυτή είναι μια καλή περίοδος να ασχοληθείτε με το μπωτέ, γιατί αν μη τι άλλο όταν κάνετε παιδιά ίσως να μην προλαβαίνετε να πλύνετε ούτε τη μούρη σας το πρωί, για ένα χ χρονικό διάστημα. Φτιάξτε ένα routine περιποίησης, μάθετε να φοράτε αντηλιακό – αλλιώς θα έρχομαι να σας πασαλείβω εγώ κάθε πρωί – κάντε από εκείνα τα μεγάλα μπάνια που περιμένεις 3 φορές τον θερμοσίφωνα να ζεστάνει για να καταφέρεις να μαζέψεις 40 λίτρα νερό μπας και χαλαρώσει ο ποπουδίνος σου και γενικώς take care of yourselves, μετά ίσως να δυσκολευτείτε να το κάνετε συστηματικά.

 

 

 

Μη μάθετε να μαγειρεύετε άλλο:

Πρώτον, ήδη μάθατε στην καραντίνα, εκτός αν θέλετε να πάτε στο Master Chef 7 και πρέπει οπωσδήποτε να βελτιώσετε τη μέθοδο παρασκευής κουλί, κονφί και γρήγορης πίκλας. Δεύτερον, δε νομίζω να έχει κανείς σας/ μας όρεξη να ζυμώνει πάλι ψωμιά, να λιώνει μπανάνες για μπανανόψωμα αμφιβόλου γεύσης και γενικώς να φέρνει στην κουζίνα θύμησες εποχών όπου είχαν τελειώσει τα κωλόχαρτα στα σούπερ μάρκετ.

 

 

 

Δείτε το Trying:

Είναι μια σειρά του Apple TV+ για την πορεία προς την τεκνοποίηση. Σάς βάζω εδώ τα στόριζ που είχα κάνει παλιά στο Instagram για τη συγκεκριμένη παραγωγή – και που θα ξαναβάλω στα highlights να τα έχετε πρόχειρα. Εμένα το Trying με βοήθησε πάρα πολύ και μάλιστα το είδα όταν βρισκόμουν στην, μέχρι τώρα, χειρότερη στιγμή της ζωής μου, διότι ήταν η περίοδος που ο πατέρας μου βρισκόταν στο νοσοκομείο, λίγο πριν φύγει από τη ζωή.

 

 

 

 

 

 

Εκτιμήστε γλυκά που ως τώρα αγνοούσατε συστηματικά:

Ό,τι δεν ζούμε, το τρώμε, είναι πασίγνωστο αυτό, και πάλι όμως αν είναι να μάς συμβαίνει, ας το κάνουμε σωστά κι ας μη ρημάζουμε μόνο τα κουτιά της Nucrema(ς). Δοκιμάστε ένα καλό ρυζόγαλο – κι ας είναι και ετοιματζίδικο, έχει ωραιότατα η αγορά – ροκανίστε μια τουλούμπα ή ένα σακουλάκι τουλουμπάκια, αν σάς τρομάζει το μέγεθος, φάτε ένα σεκέρ παρέ, 4-5 κίφελ (άμα δεν γνωρίζετε τι είναι, ψάξτε το τώρα), χλαμπουνιάστε μερικές “χιονούλες” (DM me αν δεν ξέρετε ούτε αυτό τι είναι, πράγμα που εξηγεί γιατί όλοι είναι αδύνατοι εκτός από μένα). Γενικώς ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ, κάνει καλό, καλλιεργεί την παλέτα, επεκτείνει τους ορίζοντες – και τα μεγέθη των ρούχων, αλλά χου κέαρζ ρίλι, στη ζωή πρέπει και εσύ να ανακαλύπτεις πράγματα, σε όλους τους τομείς, δε γίνεται να σου έρχονται όλα έτοιμα στο πιάτο (see what I did there?).

 

 

 

 

Πηγή φωτογραφιών: Greyson Joralemon engin akyurt

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *