Ιστορίες της Koula Shaker

27. Κοίτα Ποιός Μιλάει

Η πόρτα έκλεισε απότομα, αφότου η Σούλα έσβησε τα φώτα, βάζοντας παράλληλα τον δείκτη της μέσα στο δεξί CROCS για να τραβήξει την πατούσα της κάλτσας λίγο προς τα έξω. “Άμα ξαναπάρω ό,τι να ‘ναι μάρκα κάλτσες φλις, εμένα να μου γράψεις”, μουρμούρισε μέσα από τη μάσκα της και πήγε να αλλάξει ρούχα για να φύγει και να τη δει λίγο το σπίτι της – εντάξει, μπας και προλάβει τη Γη της Ελιάς, τι θέτε τώρα, νοσοκόμα είναι η γυναίκα, πότε να προλάβει να το δει στο web tv;

 

Μέσα στην άκρα ησυχία του ορόφου, στον οποίο είχε πρόσβαση συγκεκριμένος αριθμός ατόμων, ακούστηκε αχνά να κουνιέται ένα κρυσταλλάκι. Βρισκόταν σε ένα μακρόστενο παγούρι, που όταν το άνοιγες έβγαζε από μέσα πυκνούς καπνούς, σαν να έβραζες μοσχάρι, μόνο που επρόκειτο για μια βαθιά (και με τις δυο έννοιες) κατάψυξη, όπου το Κέντρο Γονιμότητας φυλούσε κάποια από τα κατεψυγμένα ωάρια και τα έμβρυα των πελατών του.

 

 

Έλα παιδιά, σχόλασε και η Σούλα, ξεκουνηθείτε λίγο να ξεπιαστούμε”, είπε το προαναφερθέν κρυσταλλάκι, που για την ώρα το είχαν ονομάσει Ε2810, για να πάρει την απάντηση από ένα άλλο γονιμοποιημένο ωάριο που καθόταν στην κάτω σειρά, “Σιγά μωρή πριγκίπισσα Έλσα που πρόλαβες να πιαστείς από το μεσημέρι που άνοιξαν την κατάψυξη”. Το Ε2810 ξίνισε λίγο, αλλά δε φάνηκε, γιατί όταν είσαι ωάριο και δη κατεψυγμένο, μοιάζεις σαν να έχεις κάνει το Μπότοξ Που Δεν Φεύγει Ποτέ, κοινώς, λύπη, χαρά, νεύρα, ένα σχέδιο έχεις και πολύ σού είναι.

 

Τι λέει ρε παιδιά”, συνέχισε απτόητο το Ε2810, “έχουμε κανένα νεάκι, παίρνει κανείς μετάθεση για μήτρα τώρα εδώ κοντά;”. “Μπααα”, “Ούτε καν”, “Ίσως από Φεβρουάριο και μετά”, “Εμένα κάτι πήρε αυτό που μελλοντικά θα γίνει το αυτί μου ότι οι δικοί μου ίσως με φυτέψουν την παράλλη βδομάδα, αλλά δεν είναι σίγουρο, γιατί ο πατέρας μου έχει COVID”, ήταν μερικές από τις απαντήσεις που ακούστηκαν μέσα στο – πάρα πολύ κρύο – παγούρι.

 

Τι σε νοιάζει μωρέ Ε2810 αν θα πάρει κανείς μετάθεση, καλά δεν περνάμε κι εδώ; Δροσιά έχει, ησυχία έχει, εντάξει, δεν λέω, πολλά μέρη για να βγεις δεν υπάρχουν, αλλά με καλή παρέα περνάς πάντα καλά”, είπε το γονιμοποιημένο ωάριο R2498. “Εγώ φιλαράκι είμαι εδώ ήδη τρία χρόνια, να ξέρεις”, συνέχισε το R2498 “και πριν φύγει το W7786 την περασμένη Πέμπτη ήταν εδώ για 46 μήνες”.

 

Το Ε2810 γούρλωσε αυτά που στο μέλλον, αν όλα πήγαιναν καλά, θα γινόταν τα μάτια του και έπιασε αυτό που στο μέλλον θα γινόταν το πρόσωπό του με αυτό που στο μέλλον θα γινόταν το δεξί του χέρι. “Άρα εγώ που ήρθα εδώ Νοέμβριο να μην έχω πολλές ελπίδες”, αναστέναξε το γονιμοποιημένο ωάριο.

 

Έλα μωρέ, θες κι ελπίδες, ακόμα δεν μετακόμισες εδώ. Καταρχάς να λες ευτυχώς που δεν έχει έρθει το φύλλο πορείας σου, διότι υπάρχει πάντα μια πιθανότητα να φυτευτείς στη μήτρα της μάνας σου και μετά να μην τη βγάλεις καθαρή”, πετάχτηκε ένα κατεψυγμένο ωάριο 12μήνου που έμενε στον τρίτο όροφο – μετρώντας από τον πάτο του παγουριού.

 

Εγώ πάντως είμαι σίγουρο ότι θα τη βγάλω καθαρή και μάλιστα ότι δε θα πιάσω μόνο για τρεις μήνες, αλλά θα γαντζωθώ το εννιάμηνό μου κανονικά και θα βγω από το κέντρο εκπαίδευσης με φοβερή προαγωγή σε ολόκληρο μωρό. Στην ανάγκη, είμαι σίγουρο ότι η μάνα μου έχει βύσμα και μπορεί να μου τα βολέψει να μην ταλαιπωρηθώ ούτε εγώ, ούτε αυτή”, πετάχτηκε ένα άλλο κατεψυγμένο ωάριο, 6μήνου αυτό, από τον τέταρτο όροφο.

 

Σιγά ρε βούρλο που έχεις ήδη βύσμα, εδώ δεν έχεις σπερματοζωάριο, είσαι αγονιμοποίητο ακόμα και πιστεύεις ότι θα σού κάτσει αμέσως η φάση; Η Χοψονίδου και ο Σπανούλης είναι οι γονείς σου;”, επενέβη και πάλι το R2498, το οποίο από νωρίς είχε δώσει δείγματα πως όταν μεγάλωνε θα γινόταν δικηγόρος ή δημοσιογράφος ή πανελατζής – σε όλα τα γένη το τελευταίο.

 

Εσύ R2498 τι πιστεύεις ότι θα είσαι, αγοράκι ή κοριτσάκι;”, πετάχτηκε ένα κατεψυγμένο ωάριο που έμενε παραδίπλα από το Ε2810. “Βασικά να σου πω την αλήθεια πιστεύω θα είμαι ΑΕΚ, γιατί κάτι άκουσα στο χειρουργείο ότι ο πατέρας μου το βράδυ της ωοληψίας είχε να πάει στο γήπεδο, τώρα για άλλα πράγματα δεν έχω άποψη”. “Εσύ, Ε2810, τι πιστεύεις ότι θα είσαι;”, συνέχισε τις ερωτήσεις το γειτονικό ωάριο. “Εγώ για ομάδες δεν άκουσα τίποτα, αλλά νομίζω η μάνα μου πεινάει συνέχεια, γιατί ρώτησε τον γιατρό αν μπορεί να φάει αμέσως, τύπου μόλις σηκωθεί από το κρεβάτι, οπότε ό,τι κι αν γίνει θα έχω σίγουρα λιγούρες όλη την ώρα”. “Εγώ πιστεύω θα είμαι αγοράκι”, απάντησε το γειτονικό ωάριο, για να πάρει ένα φαρμακερό βλέμμα από αυτό που στο μέλλον θα γινόταν τα μάτια του R2498. “Πού το ξέρεις μωρέ αυτό από τώρα, εδώ μπορεί να μη μας χρειαστούν καν οι γονείς μας και να μας δωρίσουν στα εργαστήρια όπως είμαστε, για να μάς μελετήσουν. Πού ξέρω εγώ αν η μάνα μου κατέβασε κι άλλο ωάριο από το 2019 μέχρι σήμερα και προχωρήσουν με αυτό αντί για μένα, ε;”.

 

Χάλια τα νεύρα σου”, είπε το O2029, που μέχρι εκείνη την ώρα σκεφτόταν πως, ακόμα δεν είχε βγει από το αυγό, τού ήταν απαραίτητη μια λίμα ή μια σακούλα φασολάκια τσαουλιά να έχει να καθαρίζει να ασχολείται με κάτι, όσο γονιμοποιημένα και σκέτα ωάρια έπιαναν τέτοιες ανθυποφιλοσοφικές κουβέντες που δεν το ενδιέφεραν καθόλου.

 

Εμένα νομίζω ότι μού λείπουν οι γονείς μου”, πετάχτηκε το Η7789, “κι ας μην τους έχω δει ποτέ”. “Ναι, κι άμα μάθεις ότι ο πατέρας σου είναι κανένας μαλάκας από αυτούς που χρησιμοποιούν τη ΛΕΑ όταν δεν υπάρχει ανάγκη, θα συνεχίσει να σου λείπει;”, ρώτησε το O2029.

 

Τέλος πάντων, είπα να πιάσουμε μια κουβέντα να περάσει η ώρα και όχι να μουντζοπιαστούμε”, απολογήθηκε το Ε2810. “Εγώ πάντως ξέρω ότι δεν έχω άλλα εν δυνάμει αδέλφια, γιατί σύμφωνα με τη νέα πολιτική του κέντρου θα τα έφερναν να μείνουμε στον ίδιο όροφο. Είμαι μοναχοπαίδι προς το παρόν και φοβάμαι μη γίνω κακομαθημένο αν τελικά γεννηθώ”. “Ηρέμησε”, είπε το το O2029, “δεν είναι όλα τα μοναχοπαίδια κακομαθημένα κι εσύ δεν μπορείς ξέρεις αν έχεις αυτή τη στιγμή άλλα κύτταρα που μπορεί να γίνουν αδέλφια σου”.

 

Έχουμε το ένα το άλλο, όμως”, πετάχτηκε το Η7789, και χάρηκε μόνο του με αυτή τη διαπίστωση, στην οποία δεν τού έκανε τη χάρη να απαντήσει κανένα άλλο. Το θέμα της συζήτησης αναπόφευκτα άλλαξε και συγκεκριμένα άρχισαν να λένε όλα μαζί για το νέο τραγούδι της Ζόζεφιν, μια φρεγάτα – ή μια γάτα, δεν άκουσαν καλά πώς το είπε η Σούλα την άλλη μέρα στη συνάδελφό της – που θέλει να στείλει ο Ερντογάν στο Αιγαίο, την πανδημία και το αν προστατεύονται έτσι συνωστισμένα που είναι μέσα στην παγουροκατάψυξη.

 

Να μπορούσαμε να μιλήσουμε κάπως στους γονείς μας”, αναστέναξε το Ε2810 κάποια στιγμή, την ώρα που η κουβέντα είχε φουντώσει για το αν πράγματι η κρέμα της Λα βι αν ροζ έκανε δουλειά στις πανάδες της Σούλας. “Να τους πεις τι δηλαδή ρε φιλαράκι”, κόντεψε να φύγει από τη θέση του συγχυσμένο το R2498, που η κουβέντα ξαναγύρισε σε αυτό το θέμα. “Να τους πω ότι είμαι εδώ και τους περιμένω να έρθουν να με πάρουν και όσο πιο γρήγορα κάνουν, τόσο καλύτερα. Δε με νοιάζει που είμαι δέκα κύτταρα και μπορεί να μην αντέξω μέσα στην κοιλιά που θα μπω. Κι ας μου αρέσει η παρέα σας εδώ. Θέλω να πάω ένα ταξίδι”. “Στο θέμα ταξίδι, μαζί σου, αλλά εγώ θα προτιμούσα την Πάρο που πήγε η Σούλα το καλοκαίρι και ξεκουράστηκε, λέει, πάρα πολύ”, είπε το R2498.

 

Τέλος πάντων”, είπε το O2029. “Βρείτε ένα παιχνίδι που σας αρέσει να παίξουμε, να ρημαδοπεράσει η βραδιά, να ξεραθούμε στην ώρα μας, μη μας βρει η Σούλα αύριο με τον μαύρο κύκλο ως το ισόγειο”. “Θα ήθελα παντομίμα, αλλά δε μπορούμε να κουνηθούμε έτσι κατεψυγμένα”, είπε το Η7789, “άρα κανείς δε θα μπορεί να κερδίσει”. “Αλήθεια ή θάρρος;”, ρώτησε το R2498. “Εγώ λέω να τραγουδήσουμε, που είναι και πιο εύκολο. Να πούμε ό,τι έχουμε ακούσει σε τραγούδι από τη Σούλα και την άλλη την κοπέλα, την Αλεξάνδρα, που ακούει και ελληνικά και ξένα”, είπε το Ε2810. “Ωραία, κάνε μας μια λίστα”, αποφάσισε το O2029 γυρνώντας ελαφρά προς τη μεριά του Ε2810. “Θα πούμε τρία, για να καλύψουμε όλα τα γούστα και για να μην κλείσει και αυτό που θα γίνει στο μέλλον ο λαιμός μας, μιας και έχει -196 βαθμούς Κελσίου εδώ. Θα πούμε το ‘Χτύπα με σαν Ρεύμα στην Πίστα’, τα ‘Καβουράκια’ και το ‘I Wanna Hold Your Hand’. Πάει;” “Πάει”, είπαν όλα μαζί και ξεκίνησαν τα μέλη της Πιο Ξυλιασμένης Χορωδίας του κόσμου να ερμηνεύουν τα κομμάτια που είχαν μάθει από τις νοσοκόμες, που τα μουρμούριζαν συχνά στις βάρδιές τους.

 

 

 

Από τις δονήσεις που έκαναν τα κρυσταλλάκια κουνιόταν ελαφρά η πολυκατοικία των ωαρίων, σαν να ανακατεύεις ένα τεράστιο κοκτέιλ με δεκάδες παγάκια και ο Μάκης ο νυχτοφύλακας, που καθόταν έξω από την κεντρική πόρτα και έπαιζε κάντι κρας – την 3862 πίστα – νόμιζε για ένα δευτερόλεπτο ότι είχε μπει μέσα κλέφτης παγουροκαταψύξεων – αλλιώς ποιος θα κουνούσε πράγματα στο πάτωμα νυχτιάτικο; Φαντάσματα δεν υπάρχουν και στο κτίριο δεν βρισκόταν κανείς άνθρωπος εκτός από εκείνον – μόνο εν δυνάμει άνθρωποι, για την ώρα ωάρια και κύτταρα, με ρούχα φτιαγμένα από ακριβά κρύσταλλα.

 

Πηγή φωτογραφίας: Satheesh Sankaran

Ναι, ξέρω ότι είναι φυγόκεντρος και όχι ψυγείο, αλλά δεν έβρισκα με ψυγείο να μου αρέσει κάπως – εύκολος άνθρωπος

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *